ARENA OCH LAB

Sommardagläger 18-21 juni 2018: Bygg ditt drömrum i virtual reality
Vilket rum vill du bygga och besöka? En etage-lya med glastak, en hytt på en rymdfärja, ett underjordiskt poolrum eller en trädkoja med utsikt över djungeln? I virtual reality finns inga begränsningar. Läs mer om lägret.


Bygg virtuella rum i Unity under fyra träffar från 23 febrauri-6 april. Kanske en hytt på en rymdfärja, en låst cell att bryta sig ut ifrån, en vinterträdgård med meditationsplats… Vilket rum vill du bygga och besöka i virtual reality? Läs mer om kursen.


Finbesök på StoryTech Arena och i vårt Lab på Högskolan i Gävle den 7-8 mars. Workshop i dagarna två och och föreläsning på kvällen den 7 mars om Future Aleppo – ett prisbelönt dokumentärprojekt i virtual reality för Oculus Rift.

7 – 8 mars: Workshop – Future Aleppo – VR för Oculus Rift
350x780_storytecharena_workshop_7-8mars2I workshopen får du bygga en interaktiv miljö, från en prototyp i papper och kartong, till färdig VR att uppleva med en Oculus Rift. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller… Information och anmälan


7 mars: Föreläsning – One Boy’s Dream to Rebuild his City
350x780_storytecharena_foreläsning_7marsMohammed Kteish har byggt sitt eget Aleppo sedan han var 13 år. I takt med att byggnader bombats sönder runtomkring har han byggt upp sin modell av dem som ett sätt att bevara och återskapa, till och med förbättra Aleppo.
Information och anmälan


Tidigare aktiviteter 2017/2018

26 januari: Tack alla ni som kom och packade upp grejor, käkade pizza och snackade med oss. Nu känns det att VR-labbet är igång på riktigt!


14 december: Uppstartsmöte
Tillsammans med våra nyfunna StoryTech Friends spånade vi fram en önskelista på teknik, teman och problem/utmaningar, som vi gärna vill utforska under 2018. Under uppstartsmötet delade Andreas Öjefors, Senior Game Designer, Machine Games, med sig av sina tankar om berättande i spel och hur det skiljer sig från berättande i VR. Om uppstartsmötet