VR- LABBET

StoryTech Friends

2018 slår vi upp portarna till StoryTech Arena – VR-labbet – på Högskolan i Gävle. Allt tjuvstartades med ett uppstartsmöte den 14 december. Tillsammans med våra nyfunna StoryTech Friends spånade vi fram en önskelista på teknik, teman och problem/utmaningar, som vi gärna vill utforska under 2018.

– Att äntligen få starta upp det här äventyret med StoryTech Arena känns oerhört spännande. Att få chansen att knyta ihop allt ifrån programmerare till bildkonstnärer för att utforska nya plattformar för berättande och nya sätt att möta publik är något unikt och något som vi verkligen ser fram emot, säger Josephine Rydberg, crossmedia konsulent Region Gävleborg.

Under uppstartsmötet delade Andreas Öjefors, Senior Game Designer, Machine Games, med sig av sina tankar om berättande i spel och hur det skiljer sig från berättande i VR. Berättande i spel handlar ofta om att ta sig från ”ett rum/en plats”. I VR omsluts vi av rummet, ”rör” oss framåt och kan ta in rummet på ett helt annat sätt – kroppen interagerar med rummet.