Program StoryTech 2018

3 maj 9.30 – 17.00 Högskolan i Gävle, lokal Valhall

HÅLLTIDER FÖR DAGEN:
09.30 Dagen inleds med fika, registrering, hej och välkomna!
Under förmiddagen inspireras du av:

 • Lars Vipsjö – Projekt KASTiS
  Projektet handlar om att förmedla kulturarv genom spelteknologi och interagerbara medier.
 • Lise Saxtrup, regissör och Trine Laier, producent Cosmic Top Secret
  Cosmic Top Secret är ett undersökande, autentiskt spionäventyr i sann James Bond-anda.
 • Josephine Rydberg och Henrik Harrysson
  Pågående projekt hos Kulturutveckling, Region Gävleborg.
12.00 LUNCH
Eftermiddagens startfält består av:

 • Anders Lind, Orchestra 2020
  Orchestra 2020 är en webbapplikation under utveckling med syfte att möjliggöra framförande av musik för mobiltelefonorkester.
 • Jasmine Isdrake, Implant – ljud
  Cyborg och innovatör inom spelindustrin, både indie och AAA, som genom konstnärlig forskning utvecklar cyborg-dator interaktion, music tech och transmediala verk.
 • Esbjörn Wettermark, Folkmusik 360
  Genom att titta på en film i 360 grader i din telefon kan du träna allspelslåtar med en ensemble, i filmen får du en känsla av att spela tillsammans med andra musiker.

FIKA

 • Micha Velasco VREX, Virtual Reality i 4D
  Ett fullskaligt upplevelsecenter som med Virtual Reality i 4D erbjuder upplevelser utöver de vanliga med mål är att kunna erbjuda morgondagens VR-upplevelse redan idag.
 • Peter Parnes wraps it up
  Peter är en professor utöver det vanliga, en man som klarar att balansera det torraste djupet av teknik med de mest intressanta kulturella användningsområden – och göra krocken underhållande samtidigt som du inser vidden av teknikutvecklingen.
16.30 Dagen avslutas, tack och hej!
Frågor:
Josephine Rydberg josephine.rydberg@ regiongavleborg.se  +46 72-560 95 75
Henrik Harrysson henrik.harrysson@ regiongavleborg.se   +46 72-200 01 04

Lars Vipsjö – Projekt KASTiS
Lektor i Medier, estetik och berättande vid Högskolan i Skövde

Lars_V

Ett föredöme! Både i innehåll; saga, kulturarvsplatser, spel allt samverkar och konvergerar till en helhet större än delarna, – men också i form; samverkan mellan olika kompetenser från Högskolan i Skövde. Projekt Kastis är ett av de bästa crossmediaprojekten i Sverige just nu vilket gör det till en verklig inspirationskälla.

Lars har sedan 2000 undervisat inom konst, design och medier, från gymnasie- till universitetsnivå.

Mer information:
Kulturarv och Spelteknologi i Skaraborg – KASTiS
Barnboksserie KLUB – Kiras och Luppes Bestiarium


Lise Saxtrup, och Trine Laier
Regissör och producent Cosmic Top Secret

En dokumentär i spelform, en rafflande självbiografisk spionhistoria. Efter att ha följt utvecklingen av Cosmic Top Secret som work-in-progress under flera år är det fantastiskt roligt att Trine och Lise, den danska duon bakom projektet, kommer till Storytech just vid tiden för lansering.


Anders Lind_2018Anders Lind 1978
Orchestra 2020 – mobiltelefonorkester

Anders Lind är tonsättare, ljudkonstnär och konstnärlig lektor vid Institutionen för Estetiska ämnen vid Umeå universitet. Lind skapar interaktiva verk och installationer samt komponerar musik för orkestrar, körer, olika ensembler och solister, gärna i kombination med användning av elektronik. Anders musik och installationer har framförts och visats samt erhållit priser i både nationella och internationella sammanhang som exempelvis Berlin, Sarajevo, San Francisco, New York, Reykjavik, Helsingfors, Santa Barbara och Waterloo i Kanada.

Orchestra 2020 är en webbapplikation under utveckling med syfte att möjliggöra framförande av musik för mobiltelefonorkester. Orchestra 2020 är en del av Anders Linds konstnärliga forskningsarbete vid Umeå universitet och ambitionen är att utveckla nya former för framföranden av nyskriven konstmusik med elektroniska ljud. Anders  vill med sitt forskningsarbete utveckla begreppet publikmedverkan och undersöka de konstnärliga möjligheterna som uppstår när stora som små grupper människor oavsett musikaliska förkunskaper kan samspela konstmusik med sina mobiltelefoner.

Mer information:
www.soundslikelind.se


Jasmine Isdrake
Cyborg interfaces and art

Ett fascinerande konstnärskap som inte bara blandar utan bemästrar en rad olika discipliner. Under åren jag följt Jasmine har hon utvecklats från dansare, performance artist och filmskapare till speldesigner, cyborg och Maker Ninja med världen som spelplan. Dagens presentation kommer att ge inblick i denna resa och ge inspiration åt alla som vill utmana sina gränser och kanske särskilt åt oss som gjorde implants på förra årets Storytech.


Micha Velasco
VREX, Virtual Reality i 4D

Har du drömt om att kunna kliva in i andra världar? Bli en superhjälte och rädda världen? I dagarna öppnades VREX, den senaste VR-arkaden i Sverige, 300 m² stort multiplayeräventyr med bodytracking. Ytterligare en barndomsfantasi har blivit verklighet. Lyssna på hur VREX gjorde det, hur de tänkt och vilken typ av teknik som ligger bakom.


Peter Parnes
Luleå tekniska universitet

Peter är en professor utöver det vanliga, en man som klarar att balansera det torraste djupet av teknik med de mest intressanta kulturella användningsområden – och göra krocken underhållande samtidigt som du inser vidden av teknikutvecklingen. Distribuerade datorsystem heter forskningsområdet och när Peter Parnes framtidsspanar så lyssnar du, med både skräck och olidlig förväntan. Efteråt kommer du att relatera till och citera vad du hört under en mycket lång tid framöver – eller åtminstone till det du hört blivit sanning.