Kurser som är på gång

Sommardagläger för barn och ungdomar 10-13 år

18-21 juni 10.00 – 15.00 Högskolan i Gävle

VR_Daglager

En hytt på en rymdfärja, en låst cell att bryta sig ut ifrån, en vinterträdgård med meditationsplats… Vilket rum vill du bygga och besöka i virtual reality?

I virtual reality finns inga begränsningar. Lär dig om hur man bygger virtuella världar i programmet Unity. All teknik finns att låna på plats.

LEOPOLD LÅBY är speldesigner och ena halvan av den lilla indiestudion Pusselbit Games, som han varit med och grundat. Leo har jobbat med grafisk design, speldesign och som programmerare.

De spel han tycker bäst om, både att spela och att skapa, är spel med en intressant och välskriven berättelse, eller som ger dig som spelare en annorlunda upplevelse. Han tycker också mycket om att designa brädspel, kortspel och skriva för bordsrollspel som Drakar och Demoner.

”Att skapa spel är fantastiskt kul och bland det mest kreativa du kan göra. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för vilken sorts spel du vill skapa, och vad ditt spel ska berätta.”

Plats: Högskolan i Gävle
Anmälan senast 8 juni: tina.lindberg.claeson@regiongavleborg.se
Kostnad: Daglägret är kostnadsfritt


Bygg virtuella rum i Unity

storytecharena_469x246_unitykursStoryTech Arena ordnar en kurs i Unity om fyra träffar under våren 2018. Inga förkunskaper krävs.

Kursen leds av Pusselbit Games och är inriktad på att skapa miljöer i Unity för HTC Vive. Mellan de fysiska träffarna är det individuellt arbete och kontakt med handledare på distans.

Kursträffar: 9 mars, 23 mars, 6 april och 20 april
Tid: Klockan 13-17
Plats: Högskolan i Gävle.
Anmälan: Senast 16 februari till StorytechArena@hogskolanigavle.onmicrosoft.com
.