Vi måste prata om AI och allt det andra som händer nu…

Nu börjar programmet ta form! Detta kan du vänta dig av Storytech  på DoSpace i Gävle 11.05.2023

Vill du veta mer om hur nu teknik påverkar vårt sätt att berätta och därmed också vårt sätt att tänka och uppleva?

  • Vi kommer att prata om hur vi kan och kommer att kunna använda Open AI till eget skapande, fuskande och nya villkor för kreatörer. Kristina Knaving forskare på RISE hjälper oss att reda ut begreppen och spana in i framtiden. https://www.ri.se/sv/person/kristina-knaving
  • Upplev Ekstasis med Nyxxx och Pusselbit Games. Ekstasis är ett verk för 4 personer med hörlurar. Fyra vänner möts i samma rum och tar på sig hörlurar. Appen drar in deltagarna i ett scenario om längtan efter närvaro, vänskap och förändring. Works – NYXXX
  • Lina Persson, doktorand vid Stockholms konstnärliga högskola, berättar om klimatkalkylatorn Elsa, ett konstverk som ska hjälpa filmproduktioner att minska sitt avtryck på klimatet. https://www.elsa.film/
  • Vad är egentligen spelkultur? Viktor Johansson, projektledare för projektet Spelsamverkan Mellansverige, berättar.
  • Med hjälp av VR tar vi steget in i Metaverse och tar del av ett rollspel om om AI och deras människo-kompisar, ett besök som har en helt annan publik än den i salongen när spelarna samtidigt streamar på Twitch.

Här kan du läsa om DoSpace, Gävle https://www.dospace.se/meet_gvle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s