StoryTech 2019 – Upplevelsedesignern Maria Reihs

maria-reihs.jpg

Maria Reihs är upplevelsedesignern som utforskar hur scenkonst, dans och teknik som Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR) kan kombineras för att förhöja berättandet och hitta nya spännande perspektiv. Nyfiken? Under StoryTech 2019 berättar hon mer.

Genom kombinationen dramatik, dans och upplevelsedesign har Maria Reihs bland annat fört publiken genom ett supermassivt svart hål och genom Malmö ur gömda personers perspektiv. Under StoryTech 2019 berättar hon om föreställningen ”Particular Mo(VE)ments”, ett work-in-progress som blandar det fysiska och det virtuella rummet, och är en del i ett samarbete med forskare om astrofysiska och kvantfysiska fenomen. ”Particular Mo(VE)ments” var också ett av projekten under StoryTechs VR Hive, och har i höst ett eget dansresidens hos Riksteatern.

– ”Particular Mo(VE)ments” är en fysisk och virtuell interaktiv dansföreställning där du får möjlighet att interagera med en tillfällig medresenär i rymden, genom världar bestående av materia och antimateria. Du är en partikel och våg, utforskar rumstiden och gravitationens påverkan. Tänk dig att ni tillsammans bygger ett universum samtidigt som du kanske omskapar ditt eget”, säger Maria Reihs.

The Event Horizon

Om Maria Reihs

Maria har en master i Performing Arts vid Teaterhögskolan i Malmö och är konstnärlig ledare för det öppna scenkonstkollektivet The Event Horizon. Hon har dessutom samarbetat med bland annat Teater Insite och Helsingborgs Stadsteater och var en av redaktörerna bakom SVT:s webbserie Fräng.

Mer information:

Maria Reihs webbsida
Om Particular Mo(VE)ments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s